Milyen esküvői ruhafazonok közül választhatsz?

2020.11.23

A menyasszonyi ruha fazonja határozza meg, hogyan fogsz kinézni a nagy napon. Ma már számos fazon közül választhatnak a menyasszonyok.

A vonalú "Hercegnős" fazon

Az "A" vonalú vagyis "Hercegnős" ruhákminden testalkaton jól mutatnak, főleg akkor ajánlott a viseletük ha karcsúsítani szeretnénk az alakunkon.

Legfőbb pozitívuma hogy soha nem megy ki a divatból, egy igazi klasszikus darab.

Szűk felsőrésze és nagyon karcsúra befőzött derékrésze van. A szoknyarésze nagyon terjedelmes, sokszor több rétegű. Jellemzően vastagabb anyagokból áll, hogy meglegyen a meseszerű összkép.
Alacsony menyasszonyoknak nem ajánlott, leginkább a homokóra alkatú, illetve a vékony, rövid derekú menyasszonyokon mutat jól, de körte alkatú menyasszonyoknak is ajánlott, hiszen szépen fedi a nagyobb feneket és a combokat.

Trombita és Sellő típusú ruhák

Mindkét szabás szintén roppant népszerű, hiszen nagyon nőies és szexi hatást kelt.

A különbség közöttük a szoknyarész bővülésének helyén keresendő, ugyanis a trombita ruhák esetében a comb középső részétől szélesedik ki, míg a sellő ruháknál a ruha csak a térdtől bővül és felette teljesen a test vonalát követi.

A csípő és a has kimagaslóan hangsúlyos, ezért a teltebb hölgyeknek nem ajánlott, illetve az alma és körte testalkatúaknak sem, mert a ruha pont a gyengeségeiket emelné ki.

A trombita fazon inkább az alacsonyabb, homokóra vagy banán alkatú hölgyeknek áll jól, míg a sellő a karcsú, nyúlánk homokóra alakon mutat a legjobban.

Egyenes szabás

A modern menyasszonyok kedvence: modern, letisztult hatást kelt.

A test vonalát végig követi, de nem teljesen szűk, mint a sellő fazon, hanem engedi az alakodat érvényesülni.

A ruha egyszerűségét legtöbbször izgalmas hátkivágásokkal, csipke betoldásokkal, jellegzetes dekoltázsrésszel, vagy hátul kisebb uszályokkal ellensúlyozzák.
A hosszú egyenes vonalakból álló ruha nyújtja a testet, ezért nagyon ajánlott az alacsonyabb, illetve a banán alkatú menyasszonyoknak.

Empire stílusú ruhák

Habár folyton újabb és újabb szabású esküvői ruhák hódítanak, vannak örök klasszikus darabok, ilyen pl. az empír stílusú ruha is.

Napóleon első császárnéjról kapta a nevét később ez a stílus (empire - császárság).

A derék egyáltalán nem hangsúlyos, és a mell alatti rakásokból bővül kicsit a ruha, de csak lazán nem pedig A vonalban.

Nagyon szép, nyújtja az alakot, ezért az alacsonyabb, vagy rövidebb derekú menyasszonyok bátran keressék ezt a szabást.

Tökéletes választás a kismama menyasszonyoknak is, azonban a teltebb hölgyek esetében kerülendő, hiszen kismamát farag belőlük.

Milyen ruhaelem illik alakodhoz?

Dekoltázs:
A tekinteteket is vonzza, ugyanakkor a ruha egyik leghangsúlyosabb pontja. Ha sikerült eldöntened, hogy milyen fazonú lesz a dekoltázsod, könnyebb kiválasztani a megfelelő ruhát is.

Ha karcsú és széles, szép ívű vállakkal rendelkezel:
Pánt nélküli, spagetti pántos, széles pántú, mini ujjas, aszimmetrikus fél vállpántos fazon viselése ajánlott.

Ha kisebb vállakkal, gömbölyded karokkal rendelkezel:
Nyakba kötős, vállra húzott, keskeny pántos, vállra húzott rövid- és hosszú ujjas, emelt vállas, magasan dekoltált ruhák állnak igazán jól.

Ha hosszú nyakkal és csontos felsőtesttel rendelkezel:
Magas dekoltázs, vállakat eltakaró fazon, nyakpántos, vállra tolt pántokkal ellátott ruhát érdemes választanod.

Ha karcsú vagy, lapos, szép hassal, átlagos méretű mellekkel, de rövidebb nyakkal rendelkezel:
Válassz mélyen dekoltált keskeny, vagy vastag pántos ruhát!

Ha nagy mellekkel, vagy molett alkattal rendelkezel:
Egyenes vonalú vagy félkörívű, magasan dekoltált, váll szélétől induló rövid- vagy hosszú ujjú fazon, mell alatt elvágott, vagy derékban karcsúsított ruhák a legjobbak.
Ha kis mellekkel rendelkezel:
V-kivágású, szív alakú, mell alatt elvágott, szivacsbetétes, a melleket megemelő fazon fog leginkább beválni. A keresztpántos, vagy buggyos mellrésszel ellátott ruhák. Ruhád lehet pánt nélküli, spagetti, vagy vastag pántos is.