https://www.szofiwebaruhaz.hu/

en-Milyen menyasszonyi ruha fazonok közül választhatsz?

07/02/2021

A menyasszonyi ruha fazonja határozza meg, hogyan fogsz kinézni a nagy napon. Ma már számos fazon közül választhatnak a menyasszonyok.

A vonalú "Hercegnős" menyasszonyi ruha

Az "A" vonalú vagyis "Hercegnős" menyasszonyi ruha minden testalkaton jól mutat, főleg akkor ajánlott a viseletük ha karcsúsítani szeretnénk az alakunkon.

Legfőbb pozitívuma hogy soha nem megy ki a divatból, egy igazi klasszikus darab.

Szűk felsőrésze és nagyon karcsúra befőzött derékrésze van. A szoknyarésze nagyon terjedelmes, sokszor több rétegű. Jellemzően vastagabb anyagokból áll, hogy meglegyen a meseszerű összkép.
Alacsony menyasszonyoknak nem ajánlott, leginkább a homokóra alkatú, illetve a vékony, rövid derekú menyasszonyokon mutat jól, de körte alkatú menyasszonyoknak is ajánlott, hiszen szépen fedi a nagyobb feneket és a combokat.


Trombita és Sellő típusú menyasszonyi ruha

Mindkét szabás szintén roppant népszerű, hiszen nagyon nőies és szexi hatást kelt.

A különbség közöttük a szoknyarész bővülésének helyén keresendő, ugyanis a trombita ruhák esetében a comb középső részétől szélesedik ki, míg a sellő ruháknál a ruha csak a térdtől bővül és felette teljesen a test vonalát követi.

A csípő és a has kimagaslóan hangsúlyos, ezért a teltebb hölgyeknek nem ajánlott, illetve az alma és körte testalkatúaknak sem, mert a ruha pont a gyengeségeiket emelné ki.

A trombita fazon inkább az alacsonyabb, homokóra vagy banán alkatú hölgyeknek áll jól, míg a sellő a karcsú, nyúlánk homokóra alakon mutat a legjobban.

Egyenes szabású menyasszonyi ruha

A modern menyasszonyok kedvence: modern, letisztult hatást kelt.

A test vonalát végig követi, de nem teljesen szűk, mint a sellő fazon, hanem engedi az alakodat érvényesülni.

A ruha egyszerűségét legtöbbször izgalmas hátkivágásokkal, csipke betoldásokkal, jellegzetes dekoltázsrésszel, vagy hátul kisebb uszályokkal ellensúlyozzák.
A hosszú egyenes vonalakból álló ruha nyújtja a testet, ezért nagyon ajánlott az alacsonyabb, illetve a banán alkatú menyasszonyoknak.

Empire stílusú menyasszonyi ruha

Habár folyton újabb és újabb szabású esküvői ruhák hódítanak, vannak örök klasszikus darabok, ilyen pl. az empír stílusú ruha is.

Napóleon első császárnéjról kapta a nevét később ez a stílus (empire - császárság).

A derék egyáltalán nem hangsúlyos, és a mell alatti rakásokból bővül kicsit a ruha, de csak lazán nem pedig A vonalban.

Nagyon szép, nyújtja az alakot, ezért az alacsonyabb, vagy rövidebb derekú menyasszonyok bátran keressék ezt a szabást.

Tökéletes választás a kismama menyasszonyoknak is, azonban a teltebb hölgyek esetében kerülendő, hiszen kismamát farag belőlük.

Milyen menyasszonyi ruha elem illik alakodhoz?

Dekoltázs:

A tekinteteket is vonzza, ugyanakkor a menyasszonyi ruha egyik leghangsúlyosabb pontja. Ha sikerült eldöntened, hogy milyen fazonú lesz a dekoltázsod, könnyebb kiválasztani a megfelelő ruhát is.

Ha karcsú és széles, szép ívű vállakkal rendelkezel:

Pánt nélküli, spagetti pántos, széles pántú, mini ujjas, aszimmetrikus fél vállpántos menyasszonyi ruha fazon viselése ajánlott.

Ha kisebb vállakkal, gömbölyded karokkal rendelkezel:

Nyakba kötős, vállra húzott, keskeny pántos, vállra húzott rövid- és hosszú ujjas, emelt vállas, magasan dekoltált menyasszonyi ruha áll igazán jól.

Ha hosszú nyakkal és csontos felsőtesttel rendelkezel:

Magas dekoltázs, vállakat eltakaró fazon, nyakpántos, vállra tolt pántokkal ellátott ruhát érdemes választanod.

Ha karcsú vagy, lapos, szép hassal, átlagos méretű mellekkel, de rövidebb nyakkal rendelkezel:

Válassz mélyen dekoltált keskeny, vagy vastag pántos ruhát!

Ha nagy mellekkel, vagy molett alkattal rendelkezel:

Egyenes vonalú vagy félkörívű, magasan dekoltált, váll szélétől induló rövid- vagy hosszú ujjú fazon, mell alatt elvágott, vagy derékban karcsúsított menyasszonyi ruhák a legjobbak.

Ha kis mellekkel rendelkezel:

V-kivágású, szív alakú, mell alatt elvágott, szivacsbetétes, a melleket megemelő fazon fog leginkább beválni. A keresztpántos, vagy buggyos mellrésszel ellátott menyasszonyi ruhák. Ruhád lehet pánt nélküli, spagetti, vagy vastag pántos is.