Mi illik az én alakomra?

Milyen esküvői ruhafazonok közül választhatsz? 

A menyasszonyi ruha fazonja határozza meg, hogyan fogsz kinézni a nagy napon. Ma már számos fazon közül választhatnak a menyasszonyok. 

A vonalú "Hercegnős" fazon

 

Az "A" vonalú vagyis "Hercegnős" ruhákminden testalkaton jól mutatnakfőleg akkor ajánlott a viseletük ha karcsúsítani szeretnénk az alakunkon.

Báli ruha fazon

 

Legfőbb pozitívuma hogy soha nem megy ki a divatból, egy igazi klasszikus darab.

Szűk felsőrésze és nagyon karcsúra befőzött derékrésze van. A szoknyarésze nagyon terjedelmes, sokszor több rétegű. Jellemzően vastagabb anyagokból áll, hogy meglegyen a meseszerű összkép. 
Alacsony menyasszonyoknak nem ajánlott, leginkább a homokóra alkatú, illetve a vékony, rövid derekú menyasszonyokon mutat jól, de körte alkatú menyasszonyoknak is ajánlott, hiszen szépen fedi a nagyobb feneket és a combokat.  

Trombita és Sellő típusú ruhák  

 

Mindkét szabás szintén roppant népszerű, hiszen nagyon nőies és szexi hatást kelt

 A különbség közöttük a szoknyarész bővülésének helyén keresendő, ugyanis a trombita ruhák esetében a comb középső részétől szélesedik ki, míg a sellő ruháknál a ruha csak a térdtől bővül és felette teljesen a test vonalát követi. 

A csípő és a has kimagaslóan hangsúlyos, ezért a teltebb hölgyeknek nem ajánlott, illetve az alma és körte testalkatúaknak sem, mert a ruha pont a gyengeségeiket emelné ki. 

A trombita fazon inkább az alacsonyabb, homokóra vagy banán alkatú hölgyeknek áll jól, míg a sellő a karcsú, nyúlánk homokóra alakon mutat a legjobban. 

Egyenes szabás 

 

A modern menyasszonyok kedvence: modern, letisztult hatást kelt

 A test vonalát végig követi, de nem teljesen szűk, mint a sellő fazon, hanem engedi az alakodat érvényesülni.

A ruha egyszerűségét legtöbbször izgalmas hátkivágásokkal, csipke betoldásokkal, jellegzetes dekoltázsrésszel, vagy hátul kisebb uszályokkal ellensúlyozzák.
A hosszú egyenes vonalakból álló ruha nyújtja a testet, ezért nagyon ajánlott az alacsonyabb, illetve a banán alkatú menyasszonyoknak.  

Empire stílusú ruhák

 

Habár folyton újabb és újabb szabású esküvői ruhák hódítanak, vannak örök klasszikus darabok, ilyen pl. az empír stílusú ruha is. 

 Napóleon első császárnéjról kapta a nevét később ez a stílus (empire - császárság). 

A derék egyáltalán nem hangsúlyos, és a mell alatti rakásokból bővül kicsit a ruha, de csak lazán nem pedig A vonalban.

Nagyon szép, nyújtja az alakot, ezért az alacsonyabb, vagy rövidebb derekú menyasszonyok bátran keressék ezt a szabást.
 

Tökéletes választás a kismama menyasszonyoknak is, azonban a teltebb hölgyek esetében kerülendő, hiszen kismamát farag belőlük. 

Milyen ruhaelem illik alakodhoz? 

Dekoltázs:
A tekinteteket is vonzza, ugyanakkor a ruha egyik leghangsúlyosabb pontja. Ha sikerült eldöntened, hogy milyen fazonú lesz a dekoltázsod, könnyebb kiválasztani a megfelelő ruhát is.

Ha karcsú és széles, szép ívű vállakkal rendelkezel:
Pánt nélküli, spagetti pántos, széles pántú, mini ujjas, aszimmetrikus fél vállpántos fazon viselése ajánlott.

Ha kisebb vállakkal, gömbölyded karokkal rendelkezel:
Nyakba kötős, vállra húzott, keskeny pántos, vállra húzott rövid- és hosszú ujjas, emelt vállas, magasan dekoltált ruhák állnak igazán jól. 

Ha hosszú nyakkal és csontos felsőtesttel rendelkezel:
Magas dekoltázs, vállakat eltakaró fazon, nyakpántos, vállra tolt pántokkal ellátott ruhát érdemes választanod.

Ha karcsú vagy, lapos, szép hassal, átlagos méretű mellekkel, de rövidebb nyakkal rendelkezel:
Válassz mélyen dekoltált keskeny, vagy vastag pántos ruhát!

Ha nagy mellekkel, vagy molett alkattal rendelkezel: 
Egyenes vonalú vagy félkörívű, magasan dekoltált, váll szélétől induló rövid- vagy hosszú ujjú fazon, mell alatt elvágott, vagy derékban karcsúsított ruhák a legjobbak.

Ha kis mellekkel rendelkezel:
V-kivágású, szív alakú, mell alatt elvágott, szivacsbetétes, a melleket megemelő fazon fog leginkább beválni. A keresztpántos, vagy buggyos mellrésszel ellátott ruhák. Ruhád lehet pánt nélküli, spagetti, vagy vastag pántos is.

Milyen méretek megadása szükséges?

A menyaszonyi és alkalmi ruháink méretét az Európai (német) méretskála szerint adjuk meg. Ruháink általában egy méretnyit szűkíthetők, vagy bővíthetők. Ezt az átalakítást a varrónőink elvégzik.

Jó ha választás előtt tisztában vagy a méreteiddel!

 

Bérlés vagy vásárlás?

Bérlés vagy vásárlás nem elsősorban pénz kérdése. Természetes, hogy a kölcsönzés olcsóbb. De mennyivel? Ez attól függ, hogy új ruháról, vagy már korábban bérelt ruháról van szó. Új ruha esetén nagyobb az árkülönbözet.

Sokszor előfordul, hogy a bérelt a ruhát az esküvő után meg szeretnéd emlékbe tartani. Erre általában az árkülönbözet megfizetésével van lehetőség. Előfordulhat azonban, hogy a ruha kölcsönzésére más is bejelentkezett. Ekkor erre nincs lehetőség.

Hány szalont keressek fel?

Mivel webshopunk oldalát olvasod, valószínűleg már belefáradtál, hogy szalonokba járkálj. 

Budapesten több esküvői ruhaszalont találhatsz a Teréz Kőrúton. Érdemes azonban más budapesti szalonban is körülnézni. Ezekben ugyanúgy találhatsz gyönyörű ruhákat a Nagy Napra, és sokszor kedvezőbb árakon.

Ajánljuk az Erkel színháznál levő Szofi Esküvői ruhaszalont, amelyik rendkívűl jől megközelíthető tömegközlekedéssel, vagy autóval. Az autósok könnyen találhatnak parkolóhelyet. 

Kapcsolat

"80 menyasszonyi ruhát felpróbált, mire megtalálta az igazit."

Biztos te is a Nagy Napon a tökéletes ruhát szeretnéd majd viselni, igaz? 

Így ír erről a Cosmopolitán egyik cikke.

"Olivia Fleming a Harper's Bazaar egyik szerkesztője, azt hitte könnyű dolga lesz, hiszen csak egy fehér ruhát kell majd kiválasztania. Az interneten talált is magának rengeteget, azonban ekkor rájött, hogy a sok szép ruha közül csak egyet választhat ki magának. A nő olyat próbált magának találni, ami teljesen illik hozzá és ami jó áron van. Leszervezett egy találkozót egy ruhaszalonba, ahol felpróbálta az első esküvői ruháját!"

Ezt követően barátnőivel még sok-sok szalonba ellátogatott. Elérkezett az az állapot, amikor már összemosódtak a korábbi próbák tapasztalatai. Végül a 80. próba után találta meg az igazít.

Biztos, hogy neked is van ennyi időd, és főleg energiád?

Feltételezem, hogy nincs. Akkor viszont előre ki kell választani, hogy melyik esküvői ruhaszalonokat kívánod felkeresni. Ma Magyarországon és különösen Budapesten nagyon sok esküvői ruhaszalon kínálja ruháit. Ám mindegyiket végigjárni rengeteg idő, pénz és fáradtság. 

Böngészd végig kínálatunkat, és válaszd ki otthonod kényelmében a számodra legideálisabb darabot!
Ha nem találsz kedvedre valót, vedd fel velünk a kapcsolatot, mert folyamatosan érkeznek hozzánk ruhák. Előfordulhat, hogy ami Rád vár, még nem került fel honlapunkra.

 

 

 

 

© 2018 Szofi Esküvői Ruhaszalon
Minden jog fenntartva.

 

Melyik ruha illik az alakomra?

Jó minőségű menyasszonyi ruha olcsón, gyorsan

2019.04.10 08:22
Hogyan szerezhető olcsó, jó minőségű ruha a nagy napra? A ruha választás 3 legfontosabb szempontja a legtöbb esetben az ár, a minőség és az idő. Ha menyasszonyi ruha választás előtt állsz, bizonyára téged is foglalkoztat az a kérdés, hogy létezik-e jó minőségű ruha olcsón? Közel az esküvő...

Melyik ruha illik az alakomra?

2018.02.01 13:16
Milyen esküvői ruhafazonok közül választhatsz?  A menyasszonyi ruha fazonja határozza meg, hogyan fogsz kinézni a nagy napon. Ma már számos fazon közül választhatnak a menyasszonyok.  A vonalú "Hercegnős" fazon   Az "A" vonalú vagyis "Hercegnős" ruhákminden testalkaton jól...

Melyik ruha illik az alakomra?

Jó minőségű menyasszonyi ruha olcsón, gyorsan

2019.04.10 08:22
Hogyan szerezhető olcsó, jó minőségű ruha a nagy napra? A ruha választás 3 legfontosabb szempontja a legtöbb esetben az ár, a minőség és az idő. Ha menyasszonyi ruha választás előtt állsz, bizonyára téged is foglalkoztat az a kérdés, hogy létezik-e jó minőségű ruha olcsón? Közel az esküvő...

Melyik ruha illik az alakomra?

2018.02.01 13:16
Milyen esküvői ruhafazonok közül választhatsz?  A menyasszonyi ruha fazonja határozza meg, hogyan fogsz kinézni a nagy napon. Ma már számos fazon közül választhatnak a menyasszonyok.  A vonalú "Hercegnős" fazon   Az "A" vonalú vagyis "Hercegnős" ruhákminden testalkaton jól...